REFISZ

reformatus

márc.22

lelki gondozás netes Sok szövegs

16326461 1338665102871266 1932286808 o

SFbBox by psd to wordpress

banner végleges2

Testre szabott hit

Kisebb kihagyás után, de Istennek és egy uniós pályázatnak köszönhetően 2015. május 9-én ismét Szentesre látogatott a REFISZ delegációja egy ifjúsági csendes napot tartani. A téma ezúttal a „Testre-szabott hit, avagy mit gondolj a testedről" volt. Az előző alkalmakkal ellentétben most a város központjában, a Kiss Bálint Református Általános Iskola adott helyet a programoknak.
Kíváncsian vártam a napot, mert egy ideje a szentesi ifis közösség nagyon szerteszét van. Sokan már egyetemen vannak, dolgoznak vagy más városokba mentek középiskolába. Így reméltem, hogy a közösség ha csak egy napra is, de össze tud jönni. Vagy legalább egy része. És nem utolsó sorban a nap témája is csábító volt.

11157508 870764976327994 3189107305940086311 o

A május 9-e Istennek hála nem hozott csalódást. Szép számmal jelentünk meg, idősebbek, fiatalabbak vegyesen. A napot imádsággal, áhítattal, előadással és közös énekléssel kezdtük. Mint minden más REFISZ-alkalmon, itt is sokat énekeltünk. Délelőtt Szűcs Zoltán és Seres Krisztián is közreműködtek, elsősorban zenés kísérettel segítettek. A nap témája – mint ahogy az elején már említettem – a „Testre-szabott hit" volt. Az előadás alatt megismerhettük a különböző embertípusokat, valamint ezeknek a szélsőséges verzióit. A megszállott testépítőtől, aki valószínűleg kisebbségi komplexusából adódóan százezreket költ arra, hogy minél nagyobb legyen egészen az olyanokig, akiknek a testén lassan több a fém, mint a bőr. Ezt követően kivonultunk az udvarra, és közösségformálásképp játszottunk. Utána kisebb csoportokra szeparálódtunk nemek és korosztályok szerint. Ezekben a kiscsoportokban megbeszéltük az áhítat és az előadás témáját, mondanivalóját, valamint játszottunk is. Egy-két ismerkedős játékkal kezdtünk, utána pedig csoporton belül tovább lettünk bontva kétfős csapatokra. A feladat itt az volt, hogy a csapattársunkat kellett úgy lerajzolni, hogy csak őt nézhettük, a lapot nem. Első hallásra nehéznek tűnik, kivitelezni pedig még nehezebb. Az elkészült műveket megbeszéltük, kiértékeltük, majd mentünk vissza énekelni és meghallgatni egy bizonyságtételt, mely számomra elég őszinte és tanulságos volt. Utána ebédeltünk. Nem volt nagy az étkezőnek kijelölt helyiség, de a 2 fő/m2-es sűrűségben való ebédelésnek különösen jó közösségformáló ereje van. Ebéd után folytatódott az előadás, játék és természetesen énekeltünk is. A napot végül egy záró áhítattal fejeztük be.
Az időzítés szintén nagyon jó volt, mert pont a vizsgaszezon elejére lett szervezve a nap. Többen is voltunk, akiknek az elkövetkező napokban még/már vizsgájuk volt. Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, nekem nagyon jól sikerültek, úgyhogy külön köszönet elsősorban Istennek, valamint azoknak, akiknek köszönhetően ez az alkalom megvalósulhatott! A szárszói táborról pedig remélem, hasonló jókat tudok majd mesélni!

Takács Gábor

 

eu tabla 141

1 2

eu tabla

nea logo

reflogo

parokia logo

csplogo crop

sdg2

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések