REFISZ

reformatus

márc.22

lelki gondozás netes Sok szövegs

16326461 1338665102871266 1932286808 o

SFbBox by psd to wordpress

banner végleges2

Nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos!

Avagy Ifi-plántáló csendesnap a barátságról Abaújváron

2015. áprilisának utolsó szombatján a Református Fiatalok Szövetségének (REFISZ) kis csapa Veres Péter lelkipásztor vezetésével egy Ifi-plántáló csendesnapot tartott az abaújvári gyülekezeti teremben és az udvaron. Az idő nagyon gyönyörű volt, azonban egy aznapra szervezett rally verseny be akarta árnyékolni az előre megtervezett csendesnapot. De Isten mindent olyan csodálatosan megszervezett, hogy emiatt nem kellett elmaradnia a csendesnapnak, ugyanis a rally szervezői készségéggel álltak a segítségünkre.

agaf

A leadott rendszámok ellenére azonban szombat reggel rájöttünk, hogy nem minden úgy van, ahogy mi azt megbeszéltük a szervezőkkel, ugyanis a falugondoki autónk nem tudott kijutni Abaújvárról, és lemenni a zsujtai gyerekekért. Ekkor lejátszódott bennünk, hogy ha ki nem, akkor be sem lehet majd jutni, és hiába a sok szervezés, és előkészületek. Amikor ezt a gondnokunk elmesélte, hogy milyen kaotikus állapotok vannak a bekötő úton, ahonnan be tudtak volna jönni a résztvevők, akkor abban a pillanatban megérkezett egy közel 10 fős gyereksereg, akik Abaújszántóról érkeztek, és ők sem tudtak autóval bejutni Abaújvárra, de nem adták fel, és begyalogoltak. Még szinte nem is köszöntöttük őket, amikor a boldvaiak 20 fős serege is begördült a kocsijaikkal, akik már be tudtak jutni. Majd a bódvaszilasi és izsófalvaiak is be tudtak jönni. Már csak a zsujtaiak voltak (a legközelebbiek), akik várakoztak, hogy eljussanak ide. A szervezők felajánlották, hogy a safety car-ral áthozzák őket, így 160-as tempóval pontosan 10 órára megérkezett mindenki.
Közel 80-an voltunk együtt ifisek és felnőttek ezen a napon, amit az Úr rendelt, amin a gyerekek megtanulhatták milyen a jó barátság, sokat énekelhettek, játszhattak, és jól érezték magukat. A nap végén arra a kérdésre, hogy legyen-e ilyen máskor is, egy hangos IGEN volt a válasz, ami bennünket, lelkészeket késztet cselekvésre, hogy ezek által a napok által is „engedjük", hogy Jézushoz menjenek a gyermekeink, és fiataljaink. Ha Isten is úgy akarja, és sikerül megszervezni, akkor a nyár végén egy ugyanilyen napot szervezünk valamelyik abaúji gyülekezetben. Minden megtapasztalt csodáért és áldásért egyedül Istené legyen a dicsőség!

TV

A részvevők beszámolójából is átérezhetjük, hogy milyen élményekkel mehettek haza az ifisek:
Ez a csodás nap úgy kezdődött, hogy sok helyről érkeztek kis ifisek. Először regisztrálni kellett, majd volt egy kis szeretetvendégség, és utána elkezdődött az éneklés. Nagyon jókat énekeltünk és utána volt egy fantasztikus előadás, amit Veres Péter gávavencsellői református lelkipásztor tartott a Barátságról.
Nagyon jól jellemezte a barátságot az a sok játék, amit még az udvaron kint játszottunk. Majd kimentünk ebédelni: az ebédünk kemencében sült pizza és kenyérlángos volt. Ebéd után visszaültünk a terembe és énekeltünk, de előtte még játszottunk egyet. Majd csaptokba vonultunk és beszélgettünk a barátságról. A program utolsó játéka a honfoglaló volt.
Mindenki nagyon élvezte, mert nagyon jók voltak a kérdések és a résztvevők. A nap végén mindenki rájött milyen jók a barátok és nem a mennyiség fontos, hanem a minőség.

Tóth Benjámin István, Abaújvár

 A történet tegnap, 2015. április 25-én reggel 10 órakor történt velünk. Zsujta, Abaújvár és Gönc között rally volt. Az utakat lezárták. Mi pedig nem tudtuk, hogy jutunk fel Abaújvárra az ifi-plántáló csendes napra vagyis a REFISZ-napra. Tiszteletes néni segített nekünk, telefont intézett az egyik rendezővel, aki egy rally-s autóval vitt fel minket Abaújvárra, amit nagyon élveztünk. Miután megérkeztünk elfoglaltuk a helyünket és énekléssel indítottunk, amit egy előadás és imádság követett. Ezeket csoportos játékok követték, amiken remekül szórakoztunk. A játékok után kellemesen elfáradtunk, ezért jól esett a kemencében sült pizza és kenyérlángos. Tele hassal ismét Istent dicsértük énekünkkel.

A programoknak 17 óra után volt vége. Remekül szórakoztunk a többi gyerekekkel együtt.

Sivák Dominika Réka, Zsujta

eu tabla 141

1 2

eu tabla

nea logo

reflogo

parokia logo

csplogo crop

sdg2

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések